Bil | Kom igång

Svårt att veta vart du ska börja? Med lång erfarenhet vet vi hur man bäst lägger upp en utbildning efter varje elevs unika behov och förutsättningar.

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi med en rekommendation på vad du behöver för att komma igång med körkortet. Vi svarar så snabbt vi kan, oftast inom en arbetsdag. Du förbinder dig inte att bli kund hos oss när du skickar in formuläret.

Skräddarsydd utbildning

Det här är det absolut enklaste sättet vi kan erbjuda dig ett körkort på. Du kontaktar oss och berättar vilken typ av körkort eller utbildning du är intresserad av, vad du har för eventuella förkunskaper, när du helst vill vara klar, och sedan så bygger vi upp en personlig utbildningsplan med dig som täcker allt du ännu inte kan. Om du inte vill använda formuläret ovan kan du så klart maila eller ringa oss. Visar det sig att du lär dig väldigt fort så stryker vi körlektioner, tar det lite längre tid så lägger vi till fler.

Det här är det smidigaste och oftast billigaste sättet att ta ett körkort på. Du tränar trots allt endast på det du behöver. Inget annat. Vårt mål är att du ska klara ditt körkort så fort det är möjligt och att du samtidigt ska bli en säker förare.

Kontakta oss för att sätta igång med en skräddarsydd utbildning, skicka in formuläret ovan, eller läs vidare nedan vad du själv behöver ha koll på för att ta ett körkort.

1

Steg 1 – Förberedelser inför körkortet

Innan du påbörjar din utbildning behöver du ansöka om körkortstillstånd och ordna med giltig legitimation. Det går snabbt och är enkelt men kontakta oss om du behöver hjälp. Ett perfekt och obligatoriskt första steg på din väg mot körkortet. Planerar du att övningsköra privat måste du gå en handledarkurs. Det är ett krav från Transportstyrelsen och du lär dig mycket som du har igen senare i din körkortsutbildning.

Ansök om körkortstillstånd
Ansök om handledartillstånd
Boka handledarkurs

2

Steg 2 – Inskrivning och utbildningsstart

Med ett körkortstillstånd och eventuell handledarutbildning är det nu dags för dig att påbörja utbildningen. Anmäl dig till vår trafikskola och ange om du vill ha klassiskt bokmaterial till teorin eller om du vill ha allt digitalt, något vi föredrar och rekommenderar. Då får du full tillgång till det senaste och mest kvalitativa materialet genom STR’s digitala plattform för teori och körkort (STR är en förkortning av Sveriges Trafikutbildares Riksförbund). Samtidigt som du pluggar teorin ska du gå även gå riskettan som är obligatorisk och du kan parallellt  börja med dina körlektioner och övningsköra privat med din handledare. När du är bekväm med att köra ordentligt i trafik är det dags för en riktigt rolig del i utbildningen, risktvåan eller halkbanan som den också kallas. 

Inskrivning och teori
Riskettan
Körlektioner
Risktvåan / Halkbanan

3

Steg 3 – Teoriprov och körprov

Efter att du genomfört ovanstående moment under steg 2 och tillsammans med din trafiklärare kontrollerat att du har de kunskaper som krävs är det dags för ditt teoriprov, och slutligen ditt körprov som ger dig det efterlängtade körkortet. Innan du kör upp brukar vi köra en uppvärmningslektion för att du ska känna dig på topp – vi delar din glädje!

Teoriprovet
Körprovet