Avtalsvillkor för Kalmar Trafikskola

Kalmar Trafikskola, On Via TS AB drivs som ett aktiebolag Vi erbjuder Körkortsutbildningar, Riskutbildningar, Introduktionskurser. Vi är godkända för F-skatt och jobbar såväl mot privatpersoner som myndigheter och företag.

§1 Acceptera avtalsvillkor

Genom köp hos Kalmar Trafikskola blir du kund och användare av våra tjänster och accepterar därmed dessa avtalsvillkor.

§2 Minderårig

Om du är under 18 år måste du enligt lag ha dina föräldrars eller annan förmyndares samtycke för att gå med på våra avtalsvillkor. Du ska kunna uppvisa för trafikskolan ett skriftligt intyg undertecknat från dina vårdnadshavare/förmyndare, om samtycket inte kan skaffas på annat godtagbart sätt.

§3 Dina personuppgifter

Dessa är de du lämnat till oss och valt att uppge för att vi ska kunna fullgöra våra åtaganden gentemot dig. Dina personuppgifter skyddas av GDPR. Vilka uppgifter vi samlar och hanterar kan du läsa i vår integritetspolicy.

§4 Personligt konto via Elevcentralen

Som kund har du tillgång till Elevcentralen från betalningsdatum till den period du tecknat löper ut, högst 12 månader. Eller dagen du får ditt körkort.

Ditt konto är personligt. Inloggning och lösenord skall användas av dig, du har själv ansvar för att skydda detta. Det är upp till kunder att ansvara för att ha ett giltigt körkortstillstånd och att informera om giltighetstid. Kalmar Trafikskola är inte ansvariga för eventuell skada som uppstått om någon annan utomstående loggar in och använder ditt konto. Kalmar Trafikskola förbehåller sig rätten att stänga av kontot vid missbruk av tjänsten.

§5 Priser och Betalning

Aktuella priser hittar du på vår webbplats. Priserna kan komma att ändras under utbildningens gång. För att kunna tillgodoräkna sig rabatterna i våra paket krävs förskottsbetalning samt att hela paketet nyttjas. Priserna i ett paket gäller under den tid som angivits i paketet från betalningsdatum och berörs då ej av eventuella prisändringar. Det är kundens ansvar att hålla reda på hur många lektioner som genomförts, kontrollera sitt saldo. Presentkort har en giltighetstid på 12 månader. Vi tar emot betalningar online via bankkort, swish och i vissa fall faktura.

§6 Fakturering

Kalmar Trafikskola tillämpar fakturabetalning för de produkter och tjänster som kunden köper och som inte betalas vid kurs eller köptillfället. Fakturan skickas till den adress, e-post eller via sms till det mobilnummer som kunden uppgett vid köptillfället. Administrationskostnad, 50 kr per faktura. Det är upp till kunden, att informera om förändrade adressuppgifter. Avgifter som tillkommer pga. felaktiga adressuppgifter debiteras kunden. Betalningsvillkor är 10 dagar om inget annat är överenskommet. Vi använder oss av Billecta fakturaservice.

§7 Avbokningsregler

”Avbokning skall ske senast 13.00 helgfri dag innan.” Vid sen avbokning eller utebliven tid har trafikskolan rätt att ta ut fullt pris. Dessa regler gäller på alla kurser samt körlektioner.

§8 Intensivkurs

Förskottsbetalade lektioner gäller endast under förbokade veckor. Vid ev. avbokning av kurs senare än 7 dagar debiteras full avgift. Det är kundens ansvar att ha ett giltigt körkortstillstånd. Vid ej giltigt körkortstillstånd genomförs ej körlektioner, men kunden betalar fullt pris.

§9 Paket

Samtliga paket betalas i förskott och ska förbrukas inom 12 månader från betalningsdatum, om ej annat avtalats innan köp.

§10 Bokning av körprov

Kalmar Trafikskola har som mål att våra kunder ska bli säkra trafikanter och klara sina prov hos Trafikverket med goda resultat. Om Kalmar Trafikskola ska boka/behålla bokad provtid för dig hos Trafikverket skall du vara klar och redo både teoretiskt med vårt rekommenderade teorimaterial och praktiskt i elevcentralen. Annars riskeras proven att bokas fram eller avbokas.

§11 Inför lektioner

Du som kund tar ansvar att ha ett gällande körkortstillstånd. Du ska ha med dig en giltig legitimation. Du som kund kommer att göra utandningsprov/ alkotest vid varje utbildningstillfälle. Vid ej godkänt utandningsprov eller nekande genomförs ej körlektionen, men kunden debiteras fullt pris.

§12 Upphovsrätt och nyttjanderätt

Allt material är skyddat av lagen om upphovsrätt. Kalmar Trafikskola polisanmäler alla brott och förbehåller sig rätten att stänga av personliga konton.

§13 Friskrivning från ansvar

Kalmar Trafikskola tar inte ansvar för avgifter som kan tillkomma vid påminnelse eller inkassokrav om kunden ej uppgett rätt adress eller uppdaterat oss med rätt uppgifter.

§14 Ändring av dessa Avtalsvillkor

Avtalsvillkoren kan komma att ändras under körkortsutbildningen. Då kommer detta att aviseras på elevcentralen. Ett godkännande av avtalsvillkoren via elevcentralen, anses att kunden accepterat avtalet.

§15 Vid eventuell tvist

Kalmar Trafikskola kommer göra allt för att du som kund skall bli nöjd. Skulle vi misslyckas med detta skall du som kund i första hand vända dig till oss på Trafikskolan. Som kund har du alltid rätt att vända dig till STR: Reklamationsnämnd (www.str.se)

Avtalsvillkor 2024-03-06